مزایا استفاده از رنگ کنیتکس برای نما ساختمان

اغلب افراد برای نمای ساختمان خود از مصالح ساختمانی مختلف مانند چوب پلاست یا کامپوزیت، سنگ، آجر، شیشه، سیمان و… استفاده می‌کنند. اما هر کدام از این مصالح دارای یکسری معایب هستند، مثلا سنگ قیمت بالایی دارد و باعث سنگین شدن ساختمان می‌شود یا شیشه عمر کوتاهی دارد و امکان شکستن آن وجود. ولی رنگ کنیتکس یکی از بهترین موادی است که می‌توان از آن برای نمای ساختمان استفاده کرد زیرا قیمت مناسبی دارد و باعث سنگین شدن ساختمان نمی‌شود.

از آنجایی که بسیاری از افراد با رنگ کنیتکس آشنایی ندارند، در ادامه این مطلب تصمیم داریم تا این رنگ را معرفی کنیم و مزایای آن را بررسی نماییم.

معرفی رنگ کنیتکس

رنگ کنیتکس از ترکیب موادی همچون رزین سنتیک، پرلیت، پنبه نسوز و… ساخته می‌شود و برای پوشش دادن دیوار اتاق یا حیاط، نمای ساختمان و… مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع رنگ از نظر نوع حلال و بافت در انواع مختلف زیر تولید می‌شود که هر کدام ویژگی‌ها و خواص منحصربفردی دارند.

انواع رنگ کنیتکس از لحاظ نوع حلال

نوع حلال رنگ یکی از مواردی بوده که سبب تمایز رنگ‌های ساختمانی از یکدیگر می‌شود. رنگ کنیتکس از نظر نوع حلال در 3 نوع زیر وجود دارد:

رنگ کنیتکس روغنی یا کنیتکس ضد آب

این نوع رنگ در برابر آب، باران اسیدی و رطوبت مقاومت بالایی دارد، در نتیجه برای نمای ساختمان، دیوار حیاط و… مورد استفاده قرار می‌گیرد. حلال رنگ کنیتکس روغنی بنزین است، به همین دلیل هنگام اجرای رنگ روی سطوح، تمام نکات ایمنی باید رعایت شود.

رنگ کنیتکس پلاستیک

حلال این نوع رنگ، آب است و پس از اجرا روی سطح، به سرعت خشک می‌شود. از این نوع رنگ، بیشتر برای پوشش دادن دیوارهای داخلی ساختمان مناسب است زیرا در برابر رطوبت مقاومت پایینی دارد.

رنگ کنیتکس اکریلیک

حلال رنگ کنیتیکس اکریلیک مانند رنگ پلاستیک آب است اما تنها تفاوتی که رنگ اکرلیک با رنگ پلاستیک دارد این است که در برابر رطوبت و آب مقاومت دارد. در نتیجه امکان شستن دیوار یا نمای ساختمانی که پوشش آن کنیتکس اکرلیک است، وجود دارد.

انواع رنگ کنیتکس از لحاظ نوع بافت

انواع رنگ کنیتکس از لحاظ نوع بافت

رنگ کنیتکس از لحاظ نوع بافت نیز در سه نوع مختلف زیر در بازار وجود دارد.

  • کنیتکس بافت درشت: این نوع کنیتکس به دلیل بافت درشتی که دارد برای دیوارهایی که دارای برآمدگی و فرورفتگی‌ هستند، مناسب است. چون ذرات رنگ، تمام عیوب روی دیوار را به خوبی می‌پوشاند.
  • کنیتکس بافت ریز: این نوع کنیتکس بافت لطیف و ریزی دارد. به همین دلیل به راحتی می‌توان طرح‌های جذاب و خاصی را روی دیوار یا نمای ساختمان ایجاد نمود.
  • کنیتکس بافت متوسط: اندازه بافت این نوع کنیتکس نه به درشتی نوع اول و نه به ریزی نوع دوم است و سایز متوسطی دارد.

مزایای مصرف رنگ کنیتکس برای نما ساختمان

در رابطه با مزایای رنگ کنیتکس می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

پوشاندن ایرادات و عیوب روی نمای ساختمان

رنگ کنیتکس به دلیل داشتن بافت نسبتا درشتی که دارد، هر نوع ایراد یا عیبی مثل سواراخ و ترک که روی نمای ساختمان وجود داشته باشد را به راحتی پوشش می‌دهد. به طوری که هیچ اثری از سوراخ‌ها و ترک‌ها که روی دیوار وجود دارد، پیدا نباشد.

عدم نیاز به گچ کاری

برای اجرای کنیتکس نمای ساختمان معمولا نیازی به گچ کاری نمای ساختمان نیست زیرا رنگ کنیتکس روی هر سطحی به راحتی قرار می‌گیرد.

ایجاد عایق صوت و گرما

یکی از بزرگترین مزایای استفاده از رنگ کنیتکس روی نمای ساختمان این است که باعث ایجاد عایق صوت و گرما می‌شود. در واقع باید گفت که رنگ کنیتکس، مانع ورود صدا و گرما به داخل ساختمان می‌شود.

اجرای آسان

معمولا برای اجرای رنگ کنیتکس، ابتدا باید آلودگی‌های روی نمای ساختمان به خوبی برطرف گردد و یک لایه پرایمر روی سطح قرار بگیرد. سپس نقاش به کمک یک غلتک یا پیستوله می‌تواند رنگ را روی سطح نما اجرا نماید. به طور کلی می‌توان گفت که اجرای رنگ کنیتکس بسیار راحت است و در کمترین زمان ممکن انجام می‌شود.

ایجاد طرح‌های متنوع

یکی دیگر از مزایای این نوع رنگ این است که می‌توان طرح‌های متنوع و جذابی را روی نمای ساختمان ایجاد نمود.

تنوع رنگ بالا

معمولا انواع رنگ کنیتکس با رنگ بندی متنوع در بازار موجود است. به همین منظور می‌توان برای نمای ساختمان از هر رنگی استفاده نمود.

وزن کم

معمولا استفاده از سنگ یا آجر برای نمای ساختمان موجب سنگین شدن نمای ساختمان می‌شود که این موضوع هنگام وقوع زلزله خطر آفرین است. اما رنگ کنیتکس، به دلیل وزن سبکی که دارد از سنگین شدن ساختمان جلوگیری می‌کند.

قیمت مناسب

رنگ کنیتکس نسبت به برخی پوشش‌ها مانند سنگ یا آجر قیمت کمتری دارد. به همین دلیل با یک هزینه مناسب و به صرفه می‌توان نمای یک ساختمان را زیبا کرد.

طول عمر بالا

طول عمر رنگ کنیتکس معمولا بین 10 تا 15 سال است و در طی این مدت دچار ایراداتی مثل لایه‌لایه‌شدن، پوسته‌شدن یا ورقه‌ورقه شدن نمی‌شود.

مقاومت در برابر اشعه ماوراء بنفش

نمای ساختمان هنگام روز در معرض اشعه uv یا همان اشعه ماوراء بنفش است. از آنجایی که این اشعه به بسیاری از رنگ‌ها یا مصالح ساختمانی، آسیب وارد می‌کند پس پوشش نما باید به گونه‌ای باشد که در برابر این اشعه آسیب نبیند. رنگ کنیتکس از جمله رنگ‌هاییی بوده که در برابر اشعه ماوراء بنفش مقاومت بالایی دارد.

قابل اجرا روی سطوح فلزی

یکی دیگر از ویژگی‌های رنگ کنیتکس این است که روی فلزات نیز به خوبی می‌چسبد واز خوردگی، سایش و… فلز جلوگیری می‌کند. در نتیجه اگر قسمتی از نما ساختمان فلزی باشد نیز امکان اجرای رنگ کنیتکس وجود دارد.

چرا رنگ کنیتکس برای نمای ساختمان مناسب است؟

رنگ کنیتکس یکی از بهترین مصالح ساختمانی است که از آن می‌توان برای نمای ساختمان استفاده کرد. چون اجرای رنگ کنیتکس خیلی سریع انجام می‌شود و در یک باره زمانی کوتاه پروژه پوشش دادن نمای ساختمان به اتمام می‌رسد. همچنین لازم به ذکر است رنگ کنیتکس در مقایسه با بسیاری از مصالح ساختمانی مانند سنگ، کامپوزیت و… قیمت ارزانی دارد و باعث کاهش هزینه‌ها می‌شود.

رنگ کنیتکس در انواع رنگ‌ تولید می‌شود اما رنگ سنگ، کامپوزیت و آجر معمولا محدود است. پس می‌توان گفت که رنگ بندی متنوع رنگ کنیتکس، از دیگر دلایلی بوده که باعث برتری رنگ کنیتکس نسبت به سنگ، آجر و کامپوزیت می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *