عوارض تتو یا خالکوبی چیست؟

گوشت آوردن زخم ناشی از بخیه، باقی ماندن محل سوختگی، ساییدگی پوست و سفید شدن جای آن نسبت به پوست اطرافش، ترک خوردگی های مربوط به حاملگی و دلایل اینچنینی باعث می شود افراد به دنبال دانستن فواید و عوارض تتو یا خالکوبی برای مخفی کردن زخم بسته شده باشند.  البته استفاده از خدمات پانسمان زخم در منزل می تواند شما را بی نیاز از انجام تتوهای ضروری کند. با ما همراه باشید تا از خطرات و عوارض تتو چیست آگاه شوید.

عوارض تتو چیست؟

افرادی که خالکوبی می کنند ممکن است آسیب دیدگی ها و عوارض تتو که در  آمده است را تجربه کنند:

آلرژی

ممکن است به موادی که برای تتو استفاده می شود، آلرژی داشته باشید. خارش، قرمزی، تورم، بثورات پوستی از علائم واکنش  آلرژیک در خالکوبی هستند. حساسیت در موارد شدید با شوک آنافیلاکسی همراه است که می تواند خطر مرگ را به دنبال داشته باشد.

عفونت های پوستی

در صورتی که از ابزار غیر استریل برای انجام خالکوبی استفاده نشود، ایجاد عفونت را نمی توان جدا از عوارض تتو دانست. عفونت های پوستی می تواند منشا قارچی، باکتریایی یا حتی ویروسی داشته باشند.

اگر دچار عفونتی شدید حتما شارا باید یک متخصص ویزیت کند : ویزیت متخصص عفونی در منزل

عفونت های ویروسی

معمولا عفونت های ویروسی منتقله از خالکوبی اثر عام دارند. یعنی فقط پوست را تحت تاثیر قرار نمی دهند. بلکه توسط خون به سایر نقاط بدن منتقل شده و بیماری مختلفی مثل هپاتیت B و C، زگیل تناسلی، مولوسکوم و..را ایجاد می کنند.

ابتلا به ایدز

برخی از بیماری ها مانند ایدز از طریق تماس با مایعات بدن فرد آلوده منتقل می شوند. برای اینکه این مشکل پیش نیاید؛ باید علاوه بر سوزنی که در زمان تتو تغییر می کند، محل قرار دادن سوزن نیز با دقت استریل شود. زیرا امکان آلوده شدن محل قرار گیری سوزن با خون فرد استفاده کننده قبلی وجود دارد. عوارض تتو را با رعایت دستورالعمل هایی که گفته می شود به حداقل برسانید.

کلیک کنید : ویزیت متخصص داخلی در منزل

عوارض تتو

کلوئید یا بافت اسکار

در برخی از موارد، عوارض تتو شامل ایجاد گرانولوم ها یا گره های بافت ملتهب در اطراف محل تتو است که با نام کلوئید یا رشد بیش از حد بافت اسکار نیز شناخته می شود.

تداخل با آزمایشات پزشکی

برخی از جوهرهایی که در خالکوبی استفاده می شوند، حاوی ذرات فلزی هستند که در طول اسکن تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) تداخل ایجاد کرده و باعث تغییر نتایج و بروز عوارض برای فرد تاتو کننده می شوند. پس، ایجاد مشکل در انجام آزمایشات پزشکی مثل ام آر آی را می توان از عوارض برشمرد.

سرطان

در سال 2018 تحقیقاتی درباره تاثیر جوهرهای خالکوبی سیاه، قرمز و آبی رنگ بر ایجاد سرطان پوست صورت گرفت. شایان ذکر است که حدود 51 مقاله و 63 مورد سرطان مرتبط با خالکوبی را شناسایی شده است.

بثورات پوستی بعد از خالکوبی

فسفر موجود در جوهرهای خالکوبی حتی می تواند باعث بروز علائم مسمومیت شیمیایی شود. ابتلا به بیماری های پوستی موضعی مانند: اگزما، پسوریازیس، لیکن پلان و مورفا از عوارض تتو محسوب می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *