رادیاتور پنلی بهتر است یا پره ای

داشتن یک وسیله گرمایشی مناسب در روزهای سرد سال می تواند اوقات دلنشینی را در کنار خانواده و یا محل کار ایجاد نماید. گاها انتخاب یک رادیاتور با توجه به تنوع محصول از برندهای مختلف می تواند سخت شود.

برای گزینش اینکه رادیاتور پنلی بهتر است یا پره ای باید گفت هر کدام از آنها ویژگی ها و مشخصات خاص خود را دارند که خریدار باید با توجه به نیاز خود آن را انتخاب نماید. این که رادیاتور برای کدام بخش از منزل استفاده می شود نیز مهم است و به طور مثال رادیاتور پره ای با توجه به جنس و شاخصه هایی که دارد برای یک جای مرطوب مانند حمام بهتر از رادیاتور پنلی کار می کند و از طرف دیگر دوام و زیبایی رادیاتورهای پنلی بیشتر از مدل های پره ای است و برای سالن پذیرایی مناسب تر است. از نظر هزینه خرید نیز نوع پنلی به صرفه تر از نوع پره ای است و سازگاری بیشتری با پکیج دیواری دارد، با در نظر گرفتن اینکه از نظر ظرفیت حرارتی در متراژ یکسان باهم تقریبا برابرند.

فرق رادیاتور پنلی و پره ای در چه شاخص هایی است؟

رادیاتورهای پنلی و پره ای تفاوت هایی از نظر ظاهری و ویژگی های فنی دارند که باعث شده است هر کدام قابلیت ها و مشخصات منحصر به خود را داشته باشند و خریداران باید با در نظر گرفتن خواسته و انتظارات خود از رادیاتور، نوع و مدل مورد نظر را انتخاب نمایند. به همین منظور و به جهت آشنایی و مقایسه این دو رادیاتور  با استفاده از شاخص های مطرح به بررسی این موضوع پرداخته تا خود شما به انتخاب درست برسید.

از نظر ظرفیت گرمایشی چه فرقی با هم دارند

از فاکتورهای مهم مقایسه برای این دو رادیاتور، ظرفیت گرمایشی است تا نشان دهد این دستگاه به چه میزان می تواند حرارت را انتقال دهد. برای بیان این ویژگی عاملی به نام بازده حرارتی وجود دارد تا این اندازه گیری را نشان دهد و هر چه بیشتر باشد مسلما میزان انتقال حرارت نیز بیشتر خواهد بود. برای بیان این که کدام بازده حرارتی بیشتری دارند بهتر است یک مثال از هر دو بزنیم و در این زمینه رادیاتور پنلی ایساتیس 60 سانتی متر دارای 1099 کیلوکالری در ساعت بوده و بازده حرارتی رادیاتور 7 پره ای بوتان(با حساب هر پره 8 سانتی متر معادل تقریبی همان 60سانت) هم 1099 کیلوکالری بر ساعت است. بنابراین می توان گفت رادیاتور پنلی و پره ای از نظر بازده حرارتی نسبت به فضایی که اشغال میکنند نتیجه یکسانی دارند.

مقایسه بازده حرارتی رادیاتور پنلی با پره ای

وزن رادیاتورها چه تفاوتی دارد

جنس مواد سازنده رادیاتور عامل دیگر برای مقایسه است و باید گفت در رادیاتورهای پنلی از آلیاژ فولاد استفاده شده است که دوام و استحکام بالایی دارند و در رادیاتورهای پره ای از آلومینیوم برای ساخت استفاده شده است. آلومینیوم فلز سبکی است در نتیجه وزن رادیاتورهای پره ای کمتر بوده و بار و فشار کمتری را به دیوار وارد می کنند. فولاد به دلیل وزن بیشتر و ساختاری که دارد باعث می شود وزن رادیاتورهای پنلی بالا باشد و برای نصب بر روی دیوار به تجهیزاتی نیاز داشته باشد تا فشار کمتری را وارد نماید.

از نظر قیمت خرید کدام نوع رادیاتور بصرفه تر است

رادیاتور پره ای قیمت بیشتری از مدل پنلی داشته و آن هم به دلیل جنس رادیاتور پره ای است. اساسا فلز آلومینیوم گرانتر از فولاد بوده و در نتیجه مدل های پره ای قیمت بالاتری دارند. لازم به ذکر است برای این که انتخاب دقیق تری داشته باشید بهتر است هزینه های دیگر مانند تعمیر و نگهداری، دوام و ماندگاری رادیاتور را نیز در نظر بگیرید تا با یک دید جامع دست به انتخاب و خرید بزنید.

گرمایش در آلومینیوم سریعتر است یا فولاد

از آن جا که آلومینیوم یک رسانای گرما است بنابراین خیلی زود گرم می شود و همین امر در رادیاتور پره ای وجود داشته و وقتی رادیاتور روشن می شود می تواند در زمان کمتری گرم شده و محیط خود را گرم نماید. در رادیاتورهای پنلی با توجه به جنس فولاد آن سرعت گرمایش کمتر است و زمان بیشتری لازم دارد تا به دمای مطلوب برسد. بنابراین اگر مدت زمان گرم شدن برای شما مهم می باشد، رادیاتورهای پره ای می تواند این نیاز شما را به خوبی پاسخ دهند. مثلا در جایی مثل حمام که گرم شدن سریع آن مهم است پیشنهاد می شود از حوله خشک کن آلومینیومی استفاده شود تا به سرعت حمام گرم و قابل استفاده شود.

به نقل از سایت kfa.pl:
آلومینیوم ماده ای است که به سرعت گرم می شود و انرژی حرارتی می دهد،یک رادیاتور آلومینیومی چندین برابر سریعتر از یک پانل فولادی یا رادیاتور چدنی با قدرت مشابه و حتی ده ها یا چند برابر سریعتر از گرمایش از کف گرم می شود.

از دست دادن حرارت در کدام نوع رادیاتور سریعتر است؟

در خصوص از دست دادن حرارت باید اذعان کرد، آلومینیوم همان طور که زود گرم می شود به همان میزان نیز سریع گرمای خود را از دست می دهد. بنابراین وقتی رادیاتورهای پره ای خاموش می شوند خیلی زود خانه گرمای خود را از دست می دهد. اما در رادیاتورهای پنلی چون فولاد دیر گرم می شود، دیر هم گرمای خود را از دست می دهد و مدت زمان بیشتری گرمای محیط را نگه می دارد.

مقاومت در برابر خوردگی

در خصوص خوردگی باید گفت باز به جنس رادیاتورها بستگی دارد و رادیاتورهای پره ای به علت مقاومت آلومینیوم در برابر رطوبت میزان خوردگی کمتری دارند. درمقابل رادیاتورهای پنلی به علت استحکام فولاد دوام و ماندگاری بیشتری داشته و می توانند سال های طولانی گرمایش محیط را انجام دهند .این در حالی است که در خصوص مدل پره ای باید مراقب بود تا ضربه ای به آن وارد نشود تا آسیبی نبیند. یک نکته مهم در مورد خوردگی وجود دارد که باید به آن اشاره کرد و باید گفت برای جلوگیری از خوردگی لازم است تمام رادیاتورهای یک سیستم گرمایشی از یک جنس بوده چرا که جنس های مختلف رادیاتورها سبب می شود تا میزان خوردگی افزایش یافته و به سیستم گرمایش مرکزی مانند پکیج نیز آسیب بزند و اگر از جنس دیگری وجود داشته باشد باید از فیلترهای خاص در مسیر آب ورود به پکیج  استفاده شود.

قابلیت بازیافت

در خصوص مساله بازیافت باید گفت هر دو فلز آلومینیوم و فولاد قابل بازیافت و استفاده مجدد هستند با این تفاوت که آلومینیوم زودتر فرایند بازیافت را طی کرده و به چرخه طبیعت برمی گردد و بیشتر با محیط زیست سازگار است.

زیبایی کدام نوع بیشتر است

رادیاتورهای پنلی به دلیل طراحی جدید، دارای سطحی یکپارچه و مدرن بوده که ظاهری زیبا و همخوان با دکوراسیون داخلی دارند. از طرف دیگر این یکپارچگی سبب می شود تا نگهداری و نظافت آن نیز آسان بوده و در نتیجه به زیبایی آن اضافه نماید. رادیاتورهای پره ای با توجه به نوع ساخت و پره هایی که دارد نظافت آن سخت بوده و از نظر ایمنی به خصوص برای افرادی که کودک دارند رادیاتور پنلی بهتر است.

زیبایی رادیاتور پنلی

نیاز به هواگیری+سازگاری با پکیج دیواری

در خصوص سازگای با پکیج دیواری باید گفت از آن جا که آلومینیوم با مبدل مسی داخل پکیج همخوانی ندارد در نتیجه باعث می شود تا پیل الکتریکی ایجاد شده و در ادامه به علت این پیل الکتریکی، گاز هیدروژن تولید گردد. همین موضوع باعث می شود تا رادیاتورهای پره ای به هواگیری بیشتری نیاز داشته باشند و باید اشاره کرد که تعدد هواگیری، عمر مفید رادیاتور را کاهش می دهد. این مورد در رادیاتورهای پنلی وجود نداشته و عامل دیگری برای دوام و ماندگاری بیشتر آن است.

تعمیر پذیری

رادیاتورهای پنلی به دلیل طراحی یکپارچه و بدون درزی که دارند می توانند گرما را به خوبی انتقال دهند ولی زمانی که مشکلی به وجود می آید و نیاز به تعمیر و تعویض است باید کل پنل تعویض گردد. اما در رادیاتورهای پره ای چون به شکل پره و جدا از هم هستند در صورت خرابی یک پره تنها همان پره تعویض می شود و لازم نیست کل رادیاتور تغییر داده شود. این مساله می تواند در خصوص هزینه های جانبی و تاثیر آن بر تعمیر و نگهداری موثر باشد ولی از آن جا که رادیاتور پنلی دوام و استحکام بالایی دارد این مورد ممکن است کمتر اتفاق بیفتد.

برندهای مختلف تولید کننده رادیاتور پنلی

با توجه به تقاضای روز افزون بازار برای رادیاتورهای پنلی، شرکت های تولید کننده بسیاری به فکر ورود به این صنعت افتاده اند که می توان به برندهایی مانند ایساتیس، ایران رادیاتور، بوتان، تاش، سانیکا، لورچ، بارلی، گرماخیز، ایران نوین، والترو و ایرتورپن اشاره کرد. در این بین تمامی این برندها مدل های مختلف در اندازه و ظرفیت های متفاوت تولید و روانه بازار کرده اند که به هنگام خرید بهتر است به مشخصات فنی و سابقه آن برند توجه داشته باشید تا رادیاتوری که متناسب با نیاز و بودجه شما می باشد خریداری نمایید. لازم به ذکر است که نوع و اندازه رادیاتور به محل نصب آن بستگی دارد، به طور مثال رادیاتوری که برای سالن پذیرایی انتخاب می شود با اتاق خواب متفاوت است و می تواند از مدل هایی با قیمت مناسب تری انتخاب شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *